..

Tee Blogistasi hakukoneystävällisempi

On olemassa keinoja, joilla blogisi löytyy hakukoneista tehokkaammin. Tekijät, kuten avainsanojen valitseminen, XML-sivukartan luominen, asianmukaisten URL-osoitteiden muodostaminen, SEO-laajennusten ja mobiiliyhteensopivuuden huomioiminen.

Blogisi näkyvyys hakuneissa riippuu siitä, mitä signaaleja blogisi hakukoneille lähettää. Muutama yksinkertainen optimointitekninen asia voi lisätä blogisi näkyvyyttä hakukoneissaa huomattavasti ja parantaa blogisi sijoitusta hakukoneissa. Nykyisessä kilpailutulanteessa näkyvyyden saaminen hakukoneissa on erittäin tärkeää ja tähän panostaminen usein maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti.

Hakukoneet kuten Google, Yahoo ja Bing ohjaavat suurimman osan verkkoliikenteestä blogeihin ja uuteen sisältöön, verrattuna esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. Vaikka hakukoneet olisivat kuinka älykkäitä, ne kuitenkin ovat vain tietyllä tavalla toimivia robotteja. Blogisi näkyvyyden parantamisekseksi hakukoneissa, tulee hakukoneoptimoinnilla varmistua että hakukoneet löytävät blogisi ja lisäävät sinun blogiartikkelisi hakutuloksiinsa.

Hakukoneoptimoimmin tekniikat ohjaavat hakukoneita ja määrittelevät sen, onko blogisi tai sivustosi relevantti näytettäväksi hakukoneiden tulossivuilla ja sen miten ylhäällä sijoituksissa blogisi artikkelit ovat. Mitä paremmalla sijoitukselle artikkelisi on, sen enemmän se saa lukijoita.

 

Sisältö – Hakukoneet sijoittavat sivuston tai blogin, sivuilla tai blogissa olevan sisällön perusteella hakutuloksiinsa. Sisältö on suoraan yhteydessä siihen, millä hakusanoilla tietoa etsitään hakukoneista. Käytä mahdollisimman realistisia ja helposti luettavia lauseita, jotta artikkelisi tai tekstisi olisivat ns. normaaleja, eivät pelkillä hakusanoilla täytettyjä.

 

Linkit – Linkit ovat erittäin tärkeitä hakukonenäkyvyyttä silmällä pitäen. Google ja muut hakukoneet arvostavat luetettaville ja suosituille verkkosivuille johtavia linkityksiä. Ne tulkitsevat linkit luotettaviksi ja nostavat myös omien artikkeliesi sijoitusta hakukoneissa. Älä käytä linkkejä, jotka eivät johda mihinkään tai ohjaavat epäluotettaville sivustoille.

 

RankBrain – RankBrain on Googlen uusi algoritmi, jonka tarkoitus on hienosäätää hakutuloksia ja ymmärtää sanojen välistä semantiikkaa. Algoritmin tarkoituksena on kyky voida ymmärtää pitkiä hakulauseita, joka ohjaa käyttäjän aiheeseen liittyiin hakutuloksiin vaikka itse sana ei esiintyisi hakulauseessa. RankBrain ei vielä tulkitse kaikkia suomen kielen sanoja oikein, mutta se oppii koko ajan ja tulevaisuudessa on erittäin tehokas ja huomionarvoinen elementti hakukoneoptimoinnissa.

 

Nyt kun sinulla on jo käsitys, mitä hakukoneoptimointi on ja mitä kaikkea siinä tulee huomioida, sinun tulee huolehtia muutamasta perusasiasta saadaksesi paremmin näkyvyyttä hakukoneissa.

 

1. Valitse sopivat avainsanat

Blogin sisällön kirjoittaminen on tärkeää, mutta tärkeämpää on valita oikeat avainsanat, joita ihmiset käyttävät etsiessään tietoa hakukoneista.

Oikeiden hakusanojen löytäminen ei ole helppoa ja niiden määrittelemiseksi on nähtävä aikaa ja vaivaa. Esimerkiksi Googlella on työkaluja, jotka helpottavat oikeiden hakusanojen määrittämisesä.

 

2. Luo XML-sivukartta

XML-sivukartat ovat blogin tärkeimpiä tiedostoja, ne sisältävät luettelon URL-osoitteista ja metatiedot, joissa on uusimmat päivitykset ja päivitysprosessin tiheys. Tämä mahdollistaa hakukoneille helpomman sivuston tulkitsemisen ja hakukoneet voivat indeksoida blogisi sisällön tehokkaammin.

 

3. Muodosta kunnolliset Permalinkit tai URL-osoitteet

Tämä on helppo tehdä itse, vaikka ei olisi mitään kokemusta hakukoneoptimoinnista. On selvää että virheelliset tai rikkonaiset osoitteet ja linkit heikentävät näkyvyyttä hakukonetuloksissa. Tarkista aina että osoitteet, sekä linkit on kirjoitettu oikein ja niissä ei ole kirjoitusvirheitä.

 

4. Harkitse SEO-laajennuksia

Uuden blogin hakukoneoptimointi on helpompaa, jos asentaa blogiin SEO-laajennuksen joka huolehtii META-tiedoista ja tarkistaa muutoinkin artikkelien hakukoneystävällisyyden. Laajennuksia on saatavilla useita maksuttomia ja maksullisia, riippuen hieman blogin alustasta.

 

5. Varmista blogin responsiivisuus ( Mobiiliyhteensopivuus )

Blogit, joita voi lukea mobiililaitteilla sujuvasti, sijoittuvat aina paremmin hakukoneissa. Mobiililaite yhteensopivuus on nykyään lähes pakollinen, muuten hakukoneet eivät noteeraa uutta blogia tarpeeksi hyvin ja hakukonesijoitus on heikko.

CSS-tiedostolla blogista muokataan yhteensopiva mobiililaitteisiin. Varmista että CSS-tiedostossasi on määritelty asetukset myös mobiililaitteille, jolloin blogisi on luettavissa helposti käytettävästä laitteesta riippumatta.